KITE

Welkom bij de KITE Community!

Onze community is een dynamische en bloeiende ontmoetingsplaats voor fabrikanten, overheidsinstanties, universiteiten, brancheorganisaties en adviesbureaus die zich inzetten voor een duurzamere toekomst. Hier komen experts uit verschillende sectoren samen om kennis en ervaringen te delen en te werken aan de ontwikkeling en implementatie van individuele warmtetechnieken die onze wereld groener en energie-efficiënter maken.

In een tijd waarin de roep om duurzame energiebronnen luider klinkt dan ooit tevoren, spelen warmtetechnieken een cruciale rol in het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Onze gemeenschap is zich terdege bewust van de uitdagingen die voor ons liggen en is vastbesloten om innovatieve oplossingen te vinden en te delen.

De KITE Community is een platform waar professionals uit verschillende disciplines samenkomen om gegevens, inzichten en best practices te delen met betrekking tot diverse warmtetechnologieën. Of het nu gaat om warmtepompen, zonneboilers, biomassa-installaties, of andere duurzame warmtebronnen, onze gemeenschap heeft als doel om de kennis en kunde te bundelen om de transitie naar duurzame energie te versnellen.

Of je nu een producent bent die innovatieve warmteoplossingen ontwikkelt, een overheidsinstantie die duurzame energiebeleid wil bevorderen, een universiteit die baanbrekend onderzoek uitvoert, een brancheorganisatie die de belangen van de sector behartigt, of een adviesbureau dat expertise biedt aan bedrijven en gemeenschappen, we nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze community.

Laten we samenwerken, kennis delen en de weg banen naar een schonere, groenere toekomst. Sluit je aan bij de KITE Community en draag bij aan de revolutie in duurzame warmtetechnologieën!

Gedeelde datasets

Project Demo project hybridewarmte pompen

Het doel van het demo project hybride warmte is om in circa 200 woningen, die qua bouwjaar en type uiteenlopen, de hybride installaties minimaal één stookseizoen te monitoren. Via uitgebreide metingen is te bepalen welke verlaging van het energiegebruik de hybride warmtepomp realiseert. Zo is het mogelijk om zonder tussenkomst van aannamen en berekeningen vast te stellen wat de gevolgen zijn voor het gasgebruik, de CO2-uitstoot en de energiekosten van de bewoners. 

 

Elke woning in het demonstratieproject heeft een hybride toestel van diverse merken afkomstig. De woningen zijn bouwkundig niet aangepast. De hybride warmtepomp en een uitgebreide meetset zijn geplaatst en verbonden aan de bestaande cv-installatie. In een enkel geval verbeterden we het afgiftesysteem door bijvoorbeeld de radiatoren in de woonkamer te vervangen. De meetset brengt de energiestromen en temperaturen in de woning in kaart die via een mobiele netwerkverbinding naar een servercluster gaan, die de data-analyse uitvoert.

Deze dataset bevat alle data van het demo project hybride warmte. Deze dataset is ook gebruikt voor de uiteindelijke analyse. Deze dataset vind je hier: <link data.overheid.nl>