Aankondigingen over uw buurt
Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.
Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
Dataset
State | Available |
---|---|
Data owner | Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu |
Updated | 11/17/2020 - 00:00 |
License | CC-BY (4.0) |
Thema |
|
Publicity level | Non Public |
Metadata | Download (XML/RDF) |
You can do a datarequest to request a specific dataset.
Make a data requestINHOUDSOPGAVE
Toelichting
Definities en verklaring van symbolen
Koppelingen naar relevante tabellen en artikelen
Bronnen en methoden
Meer informatie
TOELICHTING
De cijfers in deze tabel zijn afkomstig uit de Voedselconsumptiepeiling 2007-2010 (VCP basis 2007-2010) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Deze tabel is gemaakt voor De Staat van Volksgezondheid en Zorg en bevat gegevens over de gebruikelijke consumptie of inname van groente, fruit en vis in gram per dag van mensen in de leeftijd van 7 tot 70 jaar. De gegevens zijn uitgesplitst naar geslacht en verschillende leeftijdsklassen. Deze tabel is stopgezet. Zie uitgebreide informatie over voedselconsumptie uit de VCP 2012-2016 onder het thema "voedselcosumptie" op Statline RIVM (zie link naar de meest relevante tabel in paragraaf 3).
Gegevens beschikbaar vanaf: 2007-2010
Status van de cijfers: Definitief
Wijzigingen per 28-04-2020: Geen, deze tabel is stopgezet.
Wanneer komen er nieuwe cijfers? Niet meer van toepassing.
Definities:
Gebruikelijke consumptie De gebruikelijke consumptie is de gemiddelde consumptie of inname door een persoon over een langere periode. Dit is een gemodelleerde schatting van de consumptie van voedsel in gram per dag op basis van voeding die gedurende twee dagen is gemeten in een steekproef.
Verklaring van symbolen:
niets (blanco) : het cijfer kan op logische gronden niet voorkomen . : het cijfer is onbekend, onvoldoende betrouwbaar of geheim
Cijfers:
Naast de gemiddelde gebruikelijke consumptie worden ook de mediaan (oftewel het 50% percentiel) en de 5%, 10%, 90% en 95% percentielen getoond. Deze cijfers helpen om een beeld te krijgen van de spreiding in gebruikelijke consumptie voor de betreffende populatie.
De gemiddelde cijfers voor totaal mannen en vrouwen kunnen buiten de gemiddelden voor mannen en vrouwen apart liggen. Dit komt door modelonzekerheid bij het schatten van consumptie over een langere periode. Voor mannen, vrouwen en totaal wordt telkens een ander model gekozen, wat inhoudt dat er net iets andere waarden voor de gebruikelijke consumptie verdeling uit kunnen komen.
Dutch National Food Consumption Survey 2012-2016; consumption
Bronnen:
Organisatie die de gegevens uit deze tabel levert: RIVM: http://www.rivm.nl
Website van de gegevensbron waar de cijfers in deze tabel vandaan komen: VCP 2007-2010: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/Voedselconsumptiepeiling
VCP 2007-2010 rapportage: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/Voedselconsumptiepeiling/Publicaties/Publicaties_VCP_Basis_7_69_jaar_2007_2010'
Data verstrekker: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) De Staat van Volksgezondheid en Zorg: http://www.staatvenz.nl/
Informatie over de gegevensbron op Zorggegevens.nl: Link Zorggegevens
Methoden:
Beschrijving: In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) worden sinds 1987 periodiek gegevens verzameld over de voedselconsumptie en de voedingstoestand van de Nederlandse bevolking in het algemeen en van afzonderlijke bevolkingsgroepen in het bijzonder. De Voedselconsumptiepeiling (VCP) is onderdeel van de Leefstijlmonitor.
Doel: Voor het ontwikkelen en evalueren van een adequaat beleid op het gebied van gezonde en veilige voeding is het noodzakelijk te beschikken over gegevens betreffende de voedselconsumptie en voedingstoestand van de Nederlandse bevolking als geheel, alsmede van bepaalde bevolkingsgroepen in het bijzonder. De voedselconsumptiegegevens geven inzicht in de consumptie van voedingsmiddelen, de inname van macro- en microvoedingsstoffen, de inname van potentieel schadelijke chemische stoffen, en in de ontwikkelingen hiervan (trends). De gegevens worden tevens gebruikt voor voorlichtingsdoeleinden en wetenschappelijk onderzoek.
De Staat van Volksgezondheid en Zorg Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Bilthoven Contact: info@staatvenz.nl
CC BY-SA 4.0 gelicenseerd. Volledige licentietekst CC BY-SA 4.0
No feedback found.
You can do a datarequest to request a specific dataset.
Make a data requestGemiddelde consumptie, mediane consumptie Voedselgroep, geslacht, leeftijd,
Gemiddelde consumptie, mediane consumptie Voedselgroep, geslacht, leeftijd,
No feedback found.