Dataset

Zelfstandigen zonder personeel; persoonskenmerken 1996-2014

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijksoverheid)
Bijgewerkt 22-02-2024
Licentie CC-BY (4.0)
Thema
  • Werk
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Deze tabel bevat kwartaal- en jaarcijfers over zelfstandigen en werknemers naar verschillende achtergrondkenmerken. De zelfstandigen zijn hierbij verbijzonderd naar twee verschillende groepen namelijk zelfstandigen zonder personeel en zelfstandigen met personeel en meewerkende gezinsleden. De groep zelfstandigen zonder personeel is daarnaast nog verbijzonderd naar zelfstandigen zonder personeel die hun eigen diensten aanbieden en de zelfstandigen zonder personeel die hoofdzakelijk producten verkopen of grondstoffen aanbieden. De gegevens hebben betrekking op de werkzame beroepsbevolking, dat wil zeggen op personen die in Nederland wonen en betaald werk hebben van twaalf uur of meer per week.

Gegevens beschikbaar van 1996 tot en met 2014

Status van de cijfers: De cijfers in deze tabel zijn definitief.

Wijzigingen per 26 februari 2015 Geen, deze tabel is stopgezet.

Wijzigingen per 13 februari 2015: De kwartaalcijfers over het vierde kwartaal 2014 en het jaarcijfer 2014 zijn toegevoegd.

Wijzigingen per 14 november 2014: De kwartaalcijfers over het derde kwartaal 2014 zijn toegevoegd. Het aantal zelfstandigen met meerdere banen kan vanaf 2013 niet meer worden afgeleid. Het is voor deze groep namelijk niet meer mogelijk om zelfstandigen met één bedrijf en meerdere opdrachtgevers van zelfstandigen met meerdere bedrijven (en opdrachtgevers) te onderscheiden. De jaar- en kwartaalcijfers 2013 en 2014 over het hebben van meerdere banen bij verschillende typen zelfstandigen en de werkzame beroepsbevolking die al gepubliceerd waren, zijn daarom verwijderd.

Wanneer komen er nieuwe cijfers? Deze tabel is stopgezet. De actualisering van 13 februari 2015 was de laatste actualisering van deze tabel. Op 26 februari 2015 zijn nieuwe gereviseerde tabellen over de beroepsbevolking gepubliceerd. Deze revisie van de statistieken van de beroepsbevolking heeft twee onderdelen. De definities zijn aangepast aan de internationaal afgesproken definities en de gegevensverzameling is verbeterd door als eerste statistiekbureau in Europa te enquêteren via internet. Voor meer informatie over de revisie, zie de link naar de persmededeling in paragraaf 3.

Bestemmingspagina: https://opendata.cbs.nl/statline/portal.html?_la=nl&_catalog=CBS&tableId=80150ned

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versietoelichting

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Webservices

API

JSON CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/80150ned

Werknemers en zelfstandigen met of zonder personeel naar geslacht, leeftijd en andere achtergrondkenmerken

Feed

ATOM CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataFeed/OData/80150ned

Werknemers en zelfstandigen met of zonder personeel naar geslacht, leeftijd en andere achtergrondkenmerken