Dataset

Welstandskaart

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Ede
Bijgewerkt 27-03-2024
Licentie Publiek domein
Thema
  • Natuur en milieu
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Wilt u iets nieuws bouwen of een gebouw aanpassen en heeft u daarvoor een omgevingsvergunning nodig? Dan wordt uw plan getoetst aan eisen van welstand. Dat betekent dat een commissie kijkt of het bouwwerk wel binnen het straatbeeld past. De Commissie Ruimtelijke kwaliteit toetst of uw bouwplan aan de eisen voldoet.

De eisen waaraan een bouwplan moet voldoen staan in de welstandsnota. Met deze normen willen wij dat de ruimtelijke kwaliteit hetzelfde blijft. De normen van welstand van een gebouw gaan over: de plaatsing, de vorm, de verhoudingen (maatvoering), het materiaalgebruik, de kleur. Ieder gebied heeft zijn eigen welstandseisen. Op de Welstandskaart ziet u welke eisen in een gebied gelden.

Niet alle gebieden zijn even belangrijk voor het 'gezicht' van de gemeente Ede. Daarom is gekozen voor een indeling in gebieden met verschillende welstandsniveaus: bijzonder, soepel en welstandsvrij. 'Bijzonder' is voor gebieden die zeer beeldbepalend of anderszins waardevol zijn. Soepel is vooral voor de reguliere woonwijken en welstandsvrij voor gebieden waar we alleen aanbevelingen voor doen.

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Downloads

Welstandskaart

OGC:WMS Publiek domein

OGC:WMS