Dataset

Waterkansenkaart Stedelijk gebied – Inspanningsniveau

Permanent linkCopied
State Available
Data owner Provincie Zeeland
Updated 05/06/2024 - 00:00
License CC-0 (1.0)
Thema
  • Nature and environment
Publicity level Public
Metadata Download (XML/RDF)

Description

Om aan te geven in welke richting stedelijke uitbreiding uit (geo-)hydrologisch oogpunt het best gezocht kan worden, is door combinatie van drie criteria een kansenkaart gemaakt die een indicatie voor de mate van geschiktheid voor stedelijke uitbreiding geeft. De gebruikte criteria zijn:

  • Infiltratiemogelijkheden: De mogelijkheden voor infiltratie worden beoordeeld op drie factoren, te weten: dikte van de deklaag, indicatie kwelintensiteit en ontwikkelingsmogelijkheden voor zoetwatervoorraden.
  • Zettingsgevoeligheid: De gevoeligheid is beoordeeld op een combinatie van de factoren dikte kleiïge deklaag, dikte hollandveen en bodemopbouw.
  • Waterhuishouding: Locaties waar sprake is van een verhoogd risico op wateroverlast zijn aangegeven op basis van kwelintensiteit, relatieve hoogteligging en bodemopbouw.

De legenda van de kaart geeft een indicatie van de benodigde inspanning voor stedelijke ontwikkeling: van laag tot zeer hoog.

Owner

Owner information

Contact point

Publication & catalogues

Reuse

Licence & conditions

Relations

Comparable datasets

Metadata

Language settings

Data language

Metadata language

Identifiers

Primary identifier


Visualisations

Gegenereerde grafische weergave

PNG CC-0 (1.0)

Dit is een grafische representatie van de dataset die via het NationaalGeoregister.nl aangeboden wordt.

Het is mogelijk dat deze grafische representatie geen weerspiegeling van de data is, maar dient als ondersteunende afbeelding. Indien de dataset via een OGC:WMS service aangeboden wordt, is het mogelijk om zelf een grafische weergave van de dataset te genereren.

Source: https://opengeodata.zeeland.nl/geoserver/rasters/wms?service=WMS&version=1.1.0&request=GetMap&layers=rasters:GEOGWD_WTRKNSKRTGSHBBWRST&styles=&bbox=10000.0,355000.0,90000.0,425000.0&width=768&height=672&srs=EPSG:28992&format=image%2Fpng
Gegenereerde grafische weergave

Downloads

GEOGWD_WTRKNSKRTGSHBBWRST

OGC:WMS CC-0 (1.0)

Waterkansenkaart: Inspanningsniveau stedelijke ontwikkeling

GEOGWD_WTRKNSKRTGSHBBWRST

OGC:WCS CC-0 (1.0)

Waterkansenkaart: Inspanningsniveau stedelijke ontwikkeling